In de vakantie gaan veel mensen naar het buitenland op vakantie. Zonde eigenlijk, want Nederland heeft zoveel moois te bieden. Het lijkt in het begin misschien minder spannend, maar laten we eerlijk zijn: hoeveel van Nederland heb je nu eigenlijk gezien? Een roadtrip door Nederland is hartstikke leuk om nieuwe en mooie plekken te ontdekken.

De molens van Kinderdijk

Vlakbij Rotterdam staan de molens van Kinderdijk. De negentien molens staan sinds 1997 op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco en zijn daarom zeker een bezoekje waard. De negentien molens van Kinderdijk-Elshout laten de indrukwekkende bijdrage zien die Nederlanders hebben geleverd aan de technologie om water onder controle te houden. In het begin kon er in de Alblasserwaard niet geleefd worden. Alleen in de zomer (mits het water laag genoeg stond) konden mensen dit gebied betreden. Er moest dus iets verzonnen worden om dit gebied leefbaar te maken en het water buiten te houden. Daar is dit mooie stukje Nederland ontstaan.Je kunt het gebied verkennen door middel van een boot. Ook krijg je toegang tot twee museummolens en een film. Je kunt de gehele route langs de molens ook lopen. Tussen de molens door zijn er ook tal van terrasjes te vinden.

De Veluwe

In Gelderland ligt het gebied ‘De Veluwe’. Dit is een bosrijk natuurgebied waar je nog grote kans hebt om edelherten en wilde zwijnen te spotten. Naast lange wandelingen in het bos, zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Zo kun je de gezellige dorpjes bezoeken en genieten van de culinaire streekgerechten gerechten. Zo gebruiken veel restaurants streekproducten, waardoor je nog meer één wordt met het gebied. Daarnaast vind je veel gezellige vakantieparken of campings in het gebied, waardoor je voor een langere tijd dit gebied kunt ontdekken.

Noordwijk

Hebben we een goede zomer? Dan hoef je niet per se naar Zuid-Europa voor die stranddagen. Ook in Nederland zijn er genoeg mooie stranden te vinden. Noordwijk bijvoorbeeld, een dorpje met gemoedelijke sfeer. Dit kustplaatsje is strategisch gelegen vlakbij Den Haag en Amsterdam. Mocht je een keer geen zin hebben in het strand of mocht het weer tegenzitten, dan kun je gemakkelijk tevens een bezoekje brengen aan deze twee steden. Daarnaast zijn er ook genoeg activiteiten te beleven in Noordwijk zelf. Zo kun je relaxen bij één van de karakteristieke of hippe strandtenten, maar je kunt ook kiezen om iets actievers te gaan doen. Zo kun je raften in de branding, powerkiten en surfen. Beleef je liever iets cultureels? Ook dan is er in Noordwijk genoeg te beleven. Zo worden er vaak culturele festivals georganiseerd. Hierbij kun je denken aan Opera aan Zee, een Schilderfestival en andere theaterspektakels.

Nog meer

In deze tekst zijn slechts drie plekken uitgelicht, maar uiteraard heeft Nederland nog genoeg te beleven. Zo kun je de Hunebedden in Drenthe bezoeken, naar Texel op de Waddeneilanden of de Brabantse gezelligheid opzoeken in Breda. Als je een roadtrip organiseert, houd dan rekening met het feit dat jullie een autoverzekering afsluiten. Ben je goed verzekerd, dan zorgt dit voor een stuk meer rust als er onverhoopt toch iets mocht gebeuren onderweg. Veel plezier met het plannen van jouw roadtrip in het mooie Nederland.

 

Reacties op dit artikel

Instagram