Je kunt op diverse manieren met de auto naar het Verenigd Koninkrijk. Het is mogelijk om de boot naar Dover te pakken vanaf Calais voor een korte overtocht, of de boot te pakken vanuit Nederland. Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Vanuit Nederland met de ferry naar Engeland

Waar je de ferry pakt is afhankelijk van waar in het Verenigd Koninkrijk je moet zijn. Zo gaat er vanaf Hoek van Holland dagelijks een ferry naar Harwich. Deze ferry vaart zelfs twee keer per dag, van mei tot september. De boot vaart ’s avonds en moet een flinke afstand afleggen. Je vaart ’s avonds en komt de volgende ochtend vroeg aan in Harwich, vanwaar je door kunt rijden naar bijvoorbeeld de Engelse kust of Londen. Vanuit Rotterdam vertrekt een boot naar Hull. De dagelijkse afvaart wordt uitgevoerd door P&O Ferries. Ook bij deze route vaar je de hele nacht door om ’s ochtends aan te komen. De reis duurt ongeveer 11 uur. Als je het noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk wilt ontdekken, valt het aan te raden om de ferry van IJmuiden naar Newcastle te pakken. Dagelijks kun je hier met DFDS Seaways de boot naar Engeland pakken. Dit is de langste route en duurt dan ook het langst.

Snelle overtocht vanuit Calais

Als je geen urenlang op de boot wilt zitten, kun je er ook voor kiezen om naar het Franse Calais te rijden, waar Het Kanaal het smalst is. De bootovertocht vanaf hier naar Dover duurt slechts 1,5 uur en is vaak laag geprijsd doordat er meerdere aanbieders heen en weer varen. Wil je liever helemaal niet met de boot? De trein door de Eurotunnel is een uitstekend alternatief. Deze trein doet maar 35 minuten over de oversteek van Calais naar Dover. Ook zijn de prijzen vaak zeer redelijk en komt de Eurotunnel direct uit op de snelweg. Dit is prettig als je een aantal dagen naar Londen gaat en niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan reizen. Per uur vertrekken er maar liefst vier treinen.

Let op: links rijden

Veel mensen vinden het toch wel spannend om met de auto naar het Verenigd Koninkrijk te gaan, waar je opeens aan de ‘verkeerde’ kant van de weg moet rijden. Als je op voorhand weet wat je te wachten staat, raak je zo gewend aan de andere situatie. In je eigen auto schakel je gewoon net als normaal, in tegenstelling tot wanneer je een auto zou huren. Let extra goed op bij rotondes en verkeerssituaties zoals een drukke kruising en vraag de bijrijder om ook op te letten. Het kan ook schelen om GPS-navigatie te hebben die aangeeft welke kant je de afrit moet nemen. Autoverzekeringen vergelijken valt altijd aan te raden voordat je op autovakantie gaat. Vergelijk de aanbieders, prijzen en dekkingen zodat je weet wat je aan je verzekering hebt.

Reacties op dit artikel

Instagram