Onthaasten? Dit kan in de Algarve meer dan goed. Onontdekte plekjes, heuvels vol groen en heerlijke vergezichten, kleine markten in slaperige dorpjes, die ene vistaverne vol met locals. Je vindt het in de Algarve. Hier kun je er echt even lekker tussenuit, weg van de hectiek van het dagelijks leven en weer even helemaal opladen.

Doen!

Bezoek ook zeker de lokale markt in Loulé. In dit oude Romeinse stadje vind je veel lokale producten: van groenten, fruit, vlees en verse vis, tot kruiden en versierd aardewerk. De markt is zowel binnen als buiten en hier ervaar je de pure geuren, smaken en sfeer van Portugal.

Daarnaast vinden er gedurende het hele jaar diverse festivals in de Algarve plaats. Zo heb je bijvoorbeeld in de maanden mei, juni en juli het Muziekfestival. Tijdens deze maanden kun je samen met de lokale bevolking, in heel de Algarve bijzondere concerten en voorstellingen bijwonen.

Culinair genot

Wanneer je in de Algarve bent, zorg er dan zeker voor dat je culinair Portugal ervaart. Proef bijvoorbeeld de typisch Portugese pittige ‘kip Piri Piri’ eens. Doordat de Algarve aan zee ligt, zijn er bovendien vele lokale visrestaurantjes langs de kust te vinden. Verse gegrilde sardientjes moet je dan ook zeker een keer geproefd hebben!

Ervaar het zelf!

Met Eliza was here ervaar je het pure van de Algarve. Eliza heeft daarom een top 5 absolute aanraders voor je samengesteld. Neem snel een kijkje in het aanbod:

  1. Monte do Cristina
  2. Quinta do Mel
  3. Quinta da Mesquita
  4. Quinta dos Amigos
  5. Monte da Bravura appartement

Reacties op dit artikel

Instagram