Uiteraard kun je in deze tijd van het coronavirus niet zomaar reizen naar het buitenland. Maar we bieden je graag wat inspiratie voor wanneer het weer kan en mag. Er zijn namelijk heel wat vakantiebestemmingen op relatief korte afstand die zeker de moeite waard zijn. Deze Europese trekpleisters wil je dus absoluut gezien hebben.

Allereerst een bezoek aan onze buurlanden

Een Werelderfgoedstad als Brugge mag natuurlijk niet ontbreken op je lijstje. Het Venetië van het Noorden wordt de stad ook wel genoemd. Geen wonder dat er zeer veel toeristen op afkomen, want er is ontzettend veel te zien en te doen. De architectuur, de sfeer, de oude gebouwen en natuurlijk de heerlijkste Belgische chocolade maken een bezoek een aanrader.

In ons andere buurland kunnen we je Trier aanraden om al zijn bezienswaardigheden. De oudste stad van Duitsland heeft meer dan genoeg gebouwen te bieden, maar ook de natuur eromheen zal je zeker goed bevallen.

Laat je betoveren door Kroatië

Het is eigenlijk niet te doen om maar één plek in Kroatië te benoemen. Er is immers zoveel te zien aan natuurparken, berggebieden, kustlijnen en eilanden. De bekendste Kroatische eilanden zijn Cres en Krk. Hier in de Adriatische Zee is het leven goed, zoals je zult merken. Het is bovendien behoorlijk voordelig vergeleken met vakantie in ons eigen land. En dan is het ook nog eens relaxed qua aantallen toeristen. Waar je ook naartoe gaat in Kroatië, je hebt er de tijd van je leven!

Onvergetelijke uitzichten in Noorwegen

Of je nu in Bergen bent of in Oslo, het zuiden met de fjorden of het noorden richting de poolcirkel: Noorwegen heeft van alles te bieden. Maar één ding blijft onveranderd: het uitzicht is er in het hele land geweldig. En doordat het dunbevolkt gebied is, merk je er niet veel van dat er ook veel toeristen naar Noorwegen komen om te genieten van de imposante natuur en pittoreske steden. Daarom is het een prima idee om ook eens naar het noorden van Europa te gaan. Dat is weer eens iets anders dan standaard de zon opzoeken in het zuiden.

Denk je ook aan je reisverzekering?

Het hoort een standaardactie te zijn die je voor elke vakantie uitvoert: een doorlopende reisverzekering afsluiten. De premie die je betaalt is altijd lager dan de kosten die eventuele schade op reis kunnen veroorzaken. Het is dus een kleine moeite om jezelf en je medereisgenoten te verzekeren tijdens je volgende vakantie, waar je ook heen gaat in Europa.

 

Reacties op dit artikel

Instagram