Een leuke citytrip, een weekendje naar het strand of ontspannen in de bossen: we boeken allemaal graag een weekendje weg. Je kunt even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Wil jij totaal ontspannen en uitgerust terugkomen? Boek dan een wellnessweekend. Wij zetten de voordelen van een heerlijk ontspannen wellnessweekend voor jou op een rij.

Geen stress

Je hoeft helemaal niets tijdens een wellnessweekend. Het is de bedoeling dat jij eens even helemaal tot rust komt. Tijdens een weekendje weg met wellness laat je de buitenwereld voor wat het is. De heerlijke geuren, kalmerende muziek, rustgevende verlichting en de warmte van water en de sauna zorgen ervoor dat zowel je lichaam als geest volledig tot rust komen. Vaak kun je extra behandelingen bijboeken. Heb jij al een tijdje last van stress dat vast gaat zitten in je lichaam? Na een ontspanningsmassage voel jij je weer als herboren en zit je letterlijk en figuurlijk beter in je vel. Misschien heb je al eens opgemerkt dat je lekkerder slaapt na een bezoek aan de wellness. Onderzoek heeft aangetoond dat saunagebruik ervoor zorgt dat endorfines vrijkomen, wat een diepere slaap bevordert. Het valt aan te raden om regelmatig een bezoekje aan de sauna te brengen of zelfs een heel weekendje vol met wellness te boeken. Maak hier wat geld voor vrij door regelmatig je vaste lasten te vergelijken en deze zo laag mogelijk te houden.

Romantiek tijdens een wellnessweekend

Of jullie nou al heel lang samen zijn of elkaar net kennen: er is altijd wel een goede reden om samen een weekendje weg te boeken om van elkaar te genieten. Wat is nou een betere start van jullie wellnessweekend dan proosten met een glaasje prosecco in je eigen jacuzzi? De rust en gezelligheid van de sauna zorgt ervoor dat alle stress verdwijnt en jullie de tijd hebben voor goede gesprekken. Tijdens een weekendje weg kunnen jullie het drukke dagelijkse leven even op pauze zetten. Eindelijk hebben jullie echt tijd voor enkel elkaar.

Gezondheidsvoordelen van de wellness

Niet alleen helpt de wellness je ontstressen en geniet je van een zalige nachtrust, je profiteert van nog een aantal andere gezondheidsvoordelen na een weekendje wellness. Tijdens een dagje naar de sauna verbrand je namelijk extra calorieën. De warmte zorgt er tevens voor dat je bloedvaten vergroten, waardoor de bloedsomloop verbetert. Heb jij pijn in je spieren en gewrichten? Dan kan dit verminderen door de warmte van de sauna of jacuzzi, of door een goede massage. Jij komt dus niet alleen ontspannen terug van een weekendje wellness, maar geeft ook je gezondheid een steuntje in de rug.

Reacties op dit artikel

Instagram