Bijzondere overnachtingen
Geselecteerd door Supertrips

UrbanCampsite Amsterdam

Nederland - Amsterdam

€ 85
Prijs per kamer per nacht
Annette van Driel
Deze accommodatie is direct boekbaar Naar de website
Algemeen
Faciliteiten
Activiteiten
Ligging
Voorwaarden
Vanaf 1 juni tot 31 augustus 2015 strijkt UrbanCampsite neer op het uiterste puntje van Centrumeiland. Deze tijdelijke camping is een initiatief van Urban Campsite Amsterdam (UCA). Ieder jaar verschijnt deze camping op een andere plek in of rond Amsterdam. Wat deze camping zo bijzonder maakt is dat je hier niet overnacht in je eigen tent, maar in een speciaal slaapkunstwerk. Dit jaar zal de nadruk liggen op mobiele installaties. Op de site van UCA zijn de ontwerpen te vinden. .

De objecten op UrbanCampsite verschillen in omvang en comfort. Alle objecten zijn voorzien van een comfortabel bed dat opgemaakt voor u klaar staat bij aankomst. Je kunt gebruik maken van het sanitair van de camping. Wij zorgen voor de wc rol. Handdoeken en een toilettas neem je zelf mee. De objecten zijn niet voorzien van elektriciteit, maar wij zorgen natuurlijk voor een romantisch bedlampje.

UrbanCampsite biedt haar gasten naast een bijzondere overnachting een prachtige kampvuurplek, hangmatten waarin je kunt luieren, een kleine keuken waarin je zelf een maaltijd kunt bereiden en een beschutte plek voor slecht weer.

Als gast kan je natuurlijk genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Het centrum van Amsterdam is met de tram binnen 20 minuten te bereiken. Bij Annette en Francis kun je altijd terecht voor informatie over de stad en de omgeving.

Even geen zin in de drukte van de stad? UrbanCampsite is gelegen midden in het IJmeer, naast het hipste stadstrand van Amsterdam, Blijburg, met uitzicht op Durgerdam, Muiden en de Diemervijfhoek. Prachtige uitzicht en totale rust is te vinden op het strandje achter de camping. Lekker loungen doe je bij Blijburg.

De camping is gevestigd vlakbij de winkel op de Pampuslaan, waar de bakker je vanaf 7 uur verwelkomt met een glimlach en verse broodjes. De gezellige restaurantjes aan de haven van IJburg liggen op vijf minuten lopen.

Sportievelingen kunnen terecht bij de surfschool, de kanoclub, de zeilschool of een cursus stand-up paddling volgen.

Op UrbanCampsite Amsterdam is altijd iemand aanwezig om de gasten te ontvangen, rond te leiden en van informatie te voorzien. Annette en Francis worden deze zomer daarbij geholpen door een internationale groep vrijwilligers.

Daarbij is er op de camping altijd wat te doen. Er wordt gewerkt aan een nieuw kunstwerk, kunstenaars geven een workshop of buurtbewoners werken aan hun eigen kachel. Gasten zijn natuurlijk welkom om deel te nemen.

IJburg is een nieuwe stadswijk van Amsterdam en bestaat uit een aantal kunstmatige eilanden in het IJmeer: Steigereiland, Haveneiland West en Oost en de Rieteilanden. Sinds kort is er land gemaakt voor het Centrumeiland.

UrbanCampsite vestigt zich op dit Centrumeiland, een net opgespoten landtong in het IJmeer. Samen met stadstrand Blijburg is UrbanCampsite de eerste bewoner van dit eiland.

Op vijf minuten lopen van de camping ligt tram 26. Deze tram brengt je binnen 20 minuten op het centraal station van Amsterdam.

Naar de website

Faciliteiten

 • Bar
 • Barbeque
 • Droger
 • Hottub
 • Ipod/Iphone-aansluiting
 • Kampvuurplaats
 • Nette sanitaire voorzieningen
 • Parkeergelegenheid (betaald)
 • Volleybalveld
 • Zwemmeer

Activiteiten

 • Fietsroutes
 • Fort
 • Kitesurfen
 • Strand
 • Surfen
 • Tennisbaan

Annuleringsvoorwaarden

Deze accommodatie hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden, informeer naar deze voorwaarden bij de host.

1 De zolderkamer

De zolderkamer uit zijn jeugd speelt een sleutelrol in Boerstra's werk. Een plek waar vroeger op een onbevangen wijze nieuwsgierigheid, bouwlust en experimenteerdrang vrij konden stromen. De reconstructie van de kamer slaat een brug tussen het vermogen tot onbevangen verbeelding en het verlies daarvan in een later stadium. Het zolderraam legt de verbinding tussen een intieme binnenwereld en een te

De zolderkamer
€ 85

2 Kite cabin

De Kite Cabin is een tweepersoons cabine met transparant dak waardoor je vanuit je bed een schitterend zicht hebt op de sterrenhemel. Bij de Kite Cabin hoort een vlieger die als verduistering voor het dakraam is opgehangen. Deze knalgele vlieger kan door de gasten worden losgemaakt en opgelaten bij goede wind!

Kite cabin
€ 85

3 Universe 7

Een draaibaar verblijf dat uitkijkt over het water en wat daar achter ligt. Met een superlekker bed!

Universe 7
€ 85

4 Solid Family

Boomhuttenfest introduceert de Solid Family (Icosahedron). In vervolg op UrbanCampsite 2013 breidt Boomhuttenfest de Icosahedron figuur uit met een extra ruimte. Door deze ruimte door middel van een tunnel of gang aan de Icosa te koppelen wordt het object beslaapbaar door 4 personen.

Solid Family
€ 100

5 Goahti

In de laatste week van mei bouwt Victor Leurs een eigen interpretatie van een Goathi op de UrbanCampsite. Een Goahti is een hut waarmee de nomadische Sami door Lapland trokken.

Goahti
€ 85

6 IBC shrinkwrap

REFUNC onderzoekt afvalstromen en hergebruik in architectuur en design.

IBC shrinkwrap
€ 85

7 Trampotent

Vince Vijsma zoekt naar een eigen definitie van duurzaamheid en het begrip 'nieuw'. Hij combineert bestaande objecten, beelden en functies om zo nieuwe objecten, beelden en functies te suggereren. Het nieuwe beeld ontstaat niet door nieuw geproduceerd te zijn, maar door wat nog niet gezien is.

Trampotent
€ 85

8 Carved from wood

Het ontwerp 'Uit hout gesneden' maakt onderscheid tussen twee werelden: de binnen- en de buitenwereld. De strakke buitenvorm staat in contrast met de zachte uitsnede van het intieme interieur. De vorm ontstaat door verschillende lengtes van rechte houten latten. Deze structuur is opengewerkt waardoor de zon in een gelijkmatig verloop het interieur verlicht. Ontwaken wordt zo een warme en knusse er

Carved from wood
€ 85

9 Superfire Camp

Omarm de warmte met de SUPERFIRE: een vuurplaats 2.0 die je kampement verwarmt. Stook het vuur flink op en de warmte wordt via een ingenieus systeem door je eigen ronde rode lounge geleid. Niet alleen je voorkant blakert in het vuur, maar de zitting verwarmt je rustig aan helemaal. En dat niet alleen: stook het vuur verder door en de voor jullie ingegraven hot-tub wordt warmer.

Superfire Camp
€ 85

10 Upside down you turn me

Op de eindeloze zandvlakten van IJburg is deze overlevingscapsule geland. Als je erin ligt kun je door de halve bol-ramen naar links en rechts en ook naar boven en beneden kijken. Onder het object kun je buiten zitten, beschermd tegen de regen. Er zijn dus twee ruimtes in de capsule om te liggen en te slapen; onder de capsule kun je zitten om te dromen van verre horizonten.

Upside down you turn me
€ 85

11 BedBug

Dit object leeft als een nomade; aangepast aan de omgeving en vrij beweegbaar. Op het terrein van de UrbanCampsite Amsterdam is er weinig aanwezig: wind, water en zand. Natuurlijke elementen, waar het object een relatie mee aangaat en die het object daardoor versterken.

BedBug
€ 85