Bijzondere overnachtingen
Geselecteerd door Supertrips

Saljoet reddingscapsule

Nederland - Ewijk

€ 185
Prijs per woning per nacht
Helaas is deze kamer niet beschikbaar op deze data.
Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan - Hoe werkt het?
Algemeen
Faciliteiten
Ligging
Voorwaarden
Extra info
Altijd al eens willen meemaken hoe het voelt om te dobberen in een reddingscapsule? Kom het zelf ervaren in Gelderland! Pal in het land van Maas en Waal ligt er één voor je klaar. Maar dan wel voorzien van alle luxe en comfort, kortom: Een belevenis om nooit te vergeten.

De Saljoet hing een paar jaar geleden nog aan een boorplatform in de Noordzee. Uitgerust met een sterke scheepsmotor, een sprinklerinstallatie en een eigen zuurstofvoorziening. 28 personen konden er bij calamiteiten een veilig heenkomen mee zoeken. De reddingscapsule is eind 2008 uit Amsterdam naar Friesland gesleept waarna deze compleet is gestript en smaakvol vertimmerd. Resultaat: een uniek, drijvend, super-de-luxe één-suite-hotel.

De Saljoet ligt dit jaar in Gelderland en is onlangs is gearriveerd bij De Groene Heuvels in Ewijk. In de komende periode wordt op een locatie aan het water een 'private' omgeving gecreeerd waar het genieten is van de luxe van de Saljoet in combinatie met een loungeplek en een eigen steiger vanuit het riet.

De naam Saljoet is ontleend aan de Russische ruimtevaart. In de jaren '70 werden diverse ruimtestations gebouwd die deze naam droegen. Ze vielen vooral op door hun supereenvoudige constructie.

De reddingscapsule is in 1972 gebouwd door de firma Whitaker in Californië en heeft lange tijd dienst gedaan bij een olieplatform op de Noordzee. Twee ondernemende Friezen (Veldhuis en Terpstra) hebben de capsule naar Friesland gehaald en gestript. De verbouwing is uitgevoerd door Piet Blaauw Scheepstimmerwerk en Interieurbouw in Stavoren. Aan boord zijn zowel de originele bouwtekeningen als foto's van de verbouwing te bewonderen!

Faciliteiten

  • Minibar
  • Nette sanitaire voorzieningen
  • Ontbijtservice

Annuleringsvoorwaarden

Deze accommodatie hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden, informeer naar deze voorwaarden bij de host.

Extra info

Huisdieren
Niet toegestaan
Invaliden
Niet geschikt voor invaliden
Schoonmaakkosten
Inclusief
Bedlinnen
Inclusief
Kinderbed
Niet beschikbaar
Ontbijt
Niet inclusief (€ - prijs p.p.p.n.)
Toeristenbelasting
Inclusief

1 Saljoet

Overnachten in deze unieke reddingscapsule. Voorzien van alle gemakken zul je je verrassen over alles wat aanwezig is. Toilet, waterkoker en prima slaapvoorzieningen.

Saljoet
€ 185
Gert Veldhuis
Ontmoet Gert Veldhuis
Jouw host bij Saljoet reddingscapsule
Klok
Reactietijd
Binnen 18 dagen
Neem contact op
Naar de website