Bijzondere overnachtingen
Geselecteerd door Supertrips

Het Bellhuisje

Nederland - IJmuiden

€ 185
Prijs per woning per nacht
Helaas is deze kamer niet beschikbaar op deze data.
Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan - Hoe werkt het?
Algemeen
Faciliteiten
Activiteiten
Ligging
Voorwaarden
Extra info
Romantisch overnachten IJmuiden? Slaap in een authentiek Belhuisje. Het Bellhuisje is één van de oudste huisjes van IJmuiden. In 1896 krijgt IJmuiden hier haar eerste telefoonverbinding. Het Bellhuisje in IJmuiden is een unieke overnacht locatie die van alle gemakken is voorzien. De huiskamer is voorzien van een flatscreen en internet. Het slaapvertrek is romantisch ingericht.

Het bellhuisje bestaat uit een hal, woonkamer, badkamer en een romantische slaapkamer die ongeveer bij elkaar zo'n 50 m2 groot is. Koffie, thee en ontbijt zijn inbegrepen. Lunch en diner kan in overleg worden verzorgd. U heeft de beschikking over een televisie, internet en diverse restaurants en café's zijn op loopafstand.

Het Bellhuisje is gelegen in oud-IJmuiden vlakbij Haarlem en Amsterdam, naast de Zuidersluis.

Het Bellhuisje is één van de oudste huisjes van IJmuiden. In 1896 krijgt IJmuiden hier haar eerste telefoonverbinding. Aanvankelijk kon alleen gebeld worden met Amsterdam en Zaandam maar voor de scheepsagenturen en de visserijhandel betekent de telefoonverbinding een flinke vooruitgang. Particuliere telefoonverbindingen zijn in die tijd nog zeldzaam. Wie had toen kunnen denken dat hier later zo'n speciale slaaplocatie zou ontstaan?

Al snel neemt het Rijk de exploitatie van de interlokale telefoonlijn over. Het belkantoor vervalt tot een lokaal belkantoor, waar alleen nog gesprekken binnen de gemeente Velsen kunnen worden gevoerd.

In 1916 neemt het Rijk de Bell-telefooncentrale over. De telefoondienst wordt overgebracht naar het postkantoor en het Bell-telefoonhuisje verliest zijn functie. Enige tijd doet het nog dienst als onderkomen voor de IJmuider vereniging voor Bootlieden.

In 2010 besluit George Bart, ondernemer en trotse inwoner van IJmuiden, dit historische pand weer in oude staat te herstellen en er een inspirerende Overnachtingsruimte van te maken. Een historische overnachting in een verrassende omgeving.

In de omgeving zijn er tal van activiteiten te ondernemen en te bekijken. Zo kan je een bezoekje brengen aan de Vissershaven, het Forteiland, Seaport Marina, Kennemerboulevard of gebiet van de rondvaarten in de omgeving.

Faciliteiten

  • Draadloos internet / Wi-Fi
  • Nette sanitaire voorzieningen
  • Zwemmeer

Activiteiten

  • Museum
  • Strand

Annuleringsvoorwaarden

Deze accommodatie hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden, informeer naar deze voorwaarden bij de host.

Extra info

Huisdieren
Niet toegestaan
Invaliden
Niet geschikt voor invaliden
Inchecken
13:00 uur
Uitchecken
12:00 uur
Schoonmaakkosten
Inclusief
Bedlinnen
Niet inclusief (€ -)
Kinderbed
Niet beschikbaar
Ontbijt
Inclusief
Toeristenbelasting
Inclusief

1 Bellhuisje

Het bellhuisje is geschikt voor 2 personen en beschikt over een hal, woonkamer, badkamer en een romantische slaapkamer.

Bellhuisje
€ 185
Ontmoet George Bart
Jouw host bij Het Bellhuisje
Neem contact op
Naar de website