Bijzondere overnachtingen
Geselecteerd door Supertrips

Duurzame natuurlodges

Nederland - Zevenaar

€ 40
Prijs per persoon per nacht
Helaas is deze kamer niet beschikbaar op deze data.
Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan - Hoe werkt het?
Algemeen
Faciliteiten
Activiteiten
Ligging
Voorwaarden
Extra info
Maak kennis met de duurzame en energiezuinige Natuurlodges van Buitengoed de Panoven.

Buitengoed de Panoven is een oude dakpan- en steenfabriek waar je op een bijzondere manier kunt overnachten. Nieuw op het Buitengoed zijn de Natuurlodges. De lodges zijn volledig ingebed in het omliggende landschap van de Liemers en de Geldersepoort en zijn gerealiseerd op een zo duurzaam en energiezuinig mogelijke manier. Ze bieden u een unieke overnachting die perfect aansluit bij de leem, steen & kleibeleving van het erfgoed.

Wilt u met het gezin er eens lekker tussen uit? Dan zijn deze Natuurlodges dé ideale plek om eens lekker op hotelniveau te ontspannen. Er is plek genoeg voor iedereen, dus wilt u opa en oma meenemen, dan is dat geen enkel probleem! De achthoekige lodges staan in een groepje van vijf bij elkaar, vier lodges bieden ruimte voor een overnachting en de middelste lodge vormt de gezamenlijke huiskamer en keuken. In de centrale ruimte kunt u gezellig onthaasten.

Op het Buitengoed zelf valt van alles te beleven, zo kunt u er een rondleiding krijgen in de oude zigzagoven, zelf een steen maken of genieten van de omgeving! ’s Avonds is er de mogelijkheid om eens heerlijk te genieten in het streekrestaurant.

De Panoven ligt op de splitsing van de Liemers en de Gelderse Poort (Nationaal Landschap de Gelderse Poort). Kenmerkend voor het gebied waarin de Panoven ligt zijn het water en de klei. Het water heeft het karakteristieke landschap vormgegeven. Resultaat is een prachtig rivierenlandschap met dode rivierarmen, eilanden, wielen en kolken, moerassen en overloopgebieden, ooibossen en bloemrijke graslanden.

De Rijnstrangen bestaande uit vroegere Rijnarmen, maakt onderdeel uit van het Nationaal Landschap de Gelderse Poort, een vrijwel aaneengesloten natuurgebied van ca. 20.000 hectare (Nederland en Duitsland samen). Bijzonder is dan ook dat de Panoven dichtbij Duitsland ligt.

De Panoven is een echt familiebedrijf dat sinds 1921 gerund wordt door de familie Kruitwagen. De huidige generatie Kruitwagen stelt het behoud van het erfgoed voorop. Bijzonder is dat de Panoven, een zigzagoven heeft, nog de laatste in haar soort in heel Europa.

De Panoven is de enige steenfabriek in Nederland waarbij het hele erfgoed nog compleet intact is gebleven. De familie Kruitwagen heeft alles op het erfgoed met eigen kracht op een creatieve manier weten op te bouwen. De Panoven heeft een eigen smederij en houtbewerkingsplaats waarbij we onze eigen spullen maken door ook duurzame materialen te hergebruiken.

Faciliteiten

 • Bar
 • Draadloos internet / Wi-Fi
 • Fietsverhuur
 • Nette sanitaire voorzieningen
 • Ontbijtservice
 • Restaurant
 • Vergaderzaal

Activiteiten

 • Fietsroutes
 • Kanoën
 • Mountainbiken
 • Museum
 • Vissen
 • Wandelroutes
 • Waterfietsen

Annuleringsvoorwaarden

Deze accommodatie hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden, informeer naar deze voorwaarden bij de host.

Extra info

Huisdieren
Toegestaan
Invaliden
Geschikt voor invaliden
Schoonmaakkosten
Inclusief
Bedlinnen
Niet inclusief (€ -)
Kinderbed
Niet beschikbaar
Ontbijt
Niet inclusief (€ - prijs p.p.p.n.)
Toeristenbelasting
Inclusief

1 Lodge

De lodges zijn volledig ingebed in het omliggende landschap van de Liemers en de Geldersepoort en zijn gerealiseerd op een zo duurzaam en energiezuinig mogelijke manier. Ze bieden u een unieke overnachting die perfect aansluit bij de leem, steen & kleibeleving van het erfgoed.

Lodge
€ 40
Erna Kruitwagen-Hajenius
Ontmoet Erna Kruitwagen-Hajenius
Jouw host bij Duurzame natuurlodges
Neem contact op
0316-523520