Bijzondere overnachtingen
Geselecteerd door Supertrips

Hooiberg Heidehoeve

Nederland - Wierden

€ 75tot€ 125
Prijs per woning per nacht
Mevrouw  I. van der Kolk
Deze accommodatie is direct boekbaar Naar de website
Algemeen
Faciliteiten
Activiteiten
Ligging
Voorwaarden
Extra info
De Reggehooiberg is een nieuwe vorm van accommodatie in de Reggestreek en uniek in Nederland. De Reggehooiberg is een luxe vakantiewoning in de vorm van een hooiberg zoals die in de vroegere jaren op het platteland van de Reggestreek te vinden waren. Van binnen echter is de hooiberg voorzien van alle gemakken.

Vanuit uw Hooiberg vrijwel naast uw voordeur een schaapherder met zijn kudde voorbij zien komen? In de Heidehoeve is dat niets bijzonders. De Heidehoeve ligt dan ook, zoals de naam al zegt, in een uitgestrekt heidelandschap; het Wierdense Veld.

In dit maar liefst 400 hectare afgegraven veengebied kan de natuurliefhebber zijn hart ophalen. Het zompige veen met zijn grillige schakering van heide, grassen, bossen en lage begroeiing is een eldorado voor vogels en klein wild. Pak de verrekijker, kies een mooie plek en kijk uw ogen uit!

De 2 hooibergen zijn volledig ingericht en voor zien van alle gemakken. De huisjes zijn gebouwd in vorm van een hooiberg. Op de hoeken staan vier robuuste houten palen. Ook wel roeden genoemd, met daartussen wanden van dikke, donkere planken in potdekselbetimmering en bovenop een rieten dak.

De Heide Hoeve is al meerdere generaties in het bezit van de familie Van de Kolk en van oorspong een melkveebedrijf. Inmiddels is ons moderne melkveebedrijf, met ca. 85 melkkoeien, uitgebreid met een bed en breakfast, paardenlogies en worden er workshops huis- en tuindecoratie gegeven.  

Het Wierdense Veld is een afgegraven veengebied en beslaat ongeveer 400 hectare grond. Inmiddels is het Wierdense Veld een uniek natuurgebied met veel heide, drassige vennen en prachtige vergezichten. U vindt er talloze vogelsoorten en er leven ook reeën in dit bijzondere gebied. Om de heide te begrazen heeft het Wierdense Veld haar eigen schaapskudde, compleet met herder en schaapskooi.

De boerderij is centraal gelegen tussen Twente en Salland en biedt dan ook veel mogelijkheden om deze gebieden, met als hoogtepunt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, te ontdekken per voet, fiets, auto en/of paard. Er zijn vele routes uitgezet om zo te genieten van het karakteristieke landschap van deze streek. Op aanvraag hebben wij diverse wandel, fiets en ruiterroutes voor u beschikbaar. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de kastelen, molens en musea in de omtrek.

Naar de website

Faciliteiten

  • Speeltuin
  • Wasmachine

Activiteiten

  • Attractiepark
  • Fietsroutes
  • Kasteel
  • Museum
  • Natuurpark
  • Wandelroutes
  • Zwembad

Annuleringsvoorwaarden

Deze accommodatie hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden, informeer naar deze voorwaarden bij de host.

Extra info

Huisdieren
Toegestaan
Invaliden
Niet geschikt voor invaliden
Schoonmaakkosten
Niet inclusief, verplicht (€ 50)
Bedlinnen
Niet inclusief (€ 7)
Kinderbed
Niet beschikbaar
Ontbijt
Niet inclusief (€ 10 prijs p.p.p.n.)
Toeristenbelasting
Inclusief

1 Hooiberg Heidenus

Op de begane grond bestaat de hooiberg uit een L-vormige woonkamer met open keuken, voorzien van een oven/magnetron en vaatwasser binnen handbereik. De badkamer heeft ook een stoomdouchecabine. Openslaande tuindeuren geven vanuit de woonkamer toegang tot het terras. Met een wenteltrap loopt u naar boven, waar u 2 slaapkamers vindt. (2- en 3-persoons).

Hooiberg Heidenus
€ 75 tot€ 125