Buitengoed De Panoven

 • Rijke cultuurhistorie
 • Authentiek
 • Bijzondere accommodaties

Buitengoed De Panoven

Gelderland Nederland

Gelderland Nederland

Buitengoed De Panoven

No votes yet.
Please wait...

Wilt u met uw gezelschap op een bijzondere locatie overnachten, activiteiten ondernemen of trouwen? Dan is Buitengoed de Panoven de ideale plek voor u! U verblijft dan in authentieke droogloodsen of de Oude Paardenstal van de toenmalige dakpan- en baksteenfabriek uit 1850.Hier kunt u de rijke cultuurhistorie en het...

 • Rijke cultuurhistorie
 • Authentiek
 • Bijzondere accommodaties
 • Landelijke ligging
Prijs per nacht vanaf 236

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan

1 Prijs & Beschikbaarheid
2 Uw gegevens
Bekijk beschikbaarheid & prijzen
 • Rijke cultuurhistorie
 • Authentiek
 • Bijzondere accommodaties
 • Landelijke ligging

Buitengoed De Panoven

Bijzonder overnachten?

Wilt u met uw gezelschap op een bijzondere locatie overnachten, activiteiten ondernemen of trouwen? Dan is Buitengoed de Panoven de ideale plek voor u! U verblijft dan in authentieke droogloodsen of de Oude Paardenstal van de toenmalige dakpan- en baksteenfabriek uit 1850.

Hier kunt u de rijke cultuurhistorie en het verhaal van klei tot baksteen zelf herbeleven. Voor de avonturiers zijn er Tipi’s midden in de prachtige oude boomgaarden van het erfgoed. De Panoven biedt zowel accommodaties aan voor groepen als losse B&B kamers.

De accommodaties

Grote droogloods
De grootste accommodatie is de Grote Droogloods. Een omgebouwde droogloods met een ruime eet/recreatiezaal, bar, professionele ingerichte horecakeuken met inloopkoeling, buiten zitruimte, eigen sportvelden en 6- tot 8-persoonsslaapkamers.

Groepsverblijf de Oude Paardenstal
Voor kleinere groepen vanaf 15 tot 70 personen kunt u ook terecht in de sfeervolle accommodatie de Oude Paardenstal. Hier zijn nog alle oude elementen van de voormalige steenfabriek in goede staat gebleven. U beschikt dan over uw eigen eet/zitruimte, bar, ingerichte keuken, buiten zitruimte en 6- tot 8-persoonsslaapkamers.

Groepsverblijf de Nieuwe Paardenstal
De Nieuwe Paardenstal is een omgebouwde droogloods achter de Oude Paardenstal en is ideaal voor groepen van ongeveer 40 personen. Deze accommodatie is zeer sfeervol en luxer. De accommodatie wordt vaak gebruikt door families of bedrijven. U beschikt over uw eigen bar, recreatieruimte, ingerichte keuken, buiten zitruimte, 4-persoonsslaapkamers met eigen sanitair op de slaapkamer.

TipiDorp
Het TipiDorp is gelegen in een oude fruitboomgaard en bestaat uit 7 Tipitenten, 5 trekkershutten met eigen sanitair, keuken en overdekte zitplaats en kampvuurplaats. Voor de avonturiers is het TipiDorp een hele leuke overnachtingsmodule. Het dorp wordt verhuurd vanaf 30 tot maximaal 100 personen.

Hutje B&B Kamers
Wilt u een weekendje weg met uw partner of gezin, of wilt u na uw vergadering in een comfortabele kamer blijven overnachten? Dan kan dat in accommodatie het Hutje, een kleine droogloods met comfortabele Bed & Breakfast kamers. De kamers hebben boxspringbedden, eigen kitchenette en een grote badkamer.

Duurzame natuurlodges
Nieuw zijn de Natuurlodges op Buitengoed de Panoven. De lodges zijn volledig ingebed in het omliggende landschap en zijn gerealiseerd op een zo duurzaam mogelijke manier. Ze bieden u een overnachting in een leem, steen & klei beleving die perfect aansluit bij de rest van het erfgoed. Wilt u met het gezin er eens lekker tussen uit? Dan zijn deze natuurlodges dé ideale plek om eens lekker op hotelniveau te ontspannen. De 8-hoekige lodges staan in een groepje van vijf bij elkaar, vier lodges bieden ruimte voor een overnachting en de middelste lodge vormt de gezamenlijke huiskamer en keuken. In de centrale ruimte kunt u gezellig onthaasten.

Buitengoed de Panoven

De Panoven ligt op de splitsing van de Liemers (Liemers Leven) en de Gelderse Poort (Nationaal Landschap de Gelderse Poort). Kenmerkend voor het gebied waarin de Panoven ligt zijn het water en de klei. Het water heeft het karakteristieke landschap vormgegeven. Resultaat is een prachtig rivierenlandschap met dode rivierarmen, eilanden, wielen en kolken, moerassen en overloopgebieden, ooibossen en bloemrijke graslanden.

De Rijnstrangen bestaande uit vroegere Rijnarmen, maakt onderdeel uit van het Nationaal Landschap de Gelderse Poort, een vrijwel aaneengesloten natuurgebied van ca. 20.000 hectare (Nederland en Duitsland samen). Bijzonder is dan ook dat de Panoven dichtbij Duitsland ligt.

De Panoven is een echt familiebedrijf dat sinds 1921 gerund wordt door de familie Kruitwagen. De huidige generatie Kruitwagen stelt het behoud van het erfgoed voorop. Bijzonder is dat de Panoven, een zigzagoven heeft, nog de laatste in haar soort in heel Europa.

De Panoven is ook de enige steenfabriek in Nederland waarbij het hele erfgoed nog compleet in tact is gebleven. De familie Kruitwagen heeft alles op het erfgoed met eigen kracht op een creatieve manier weten op te bouwen. De Panoven heeft een eigen smederij en houtbewerkingsplaats waarbij we onze eigen spullen maken door ook duurzame materialen te hergebruiken.

Bekijk beschikbaarheid & prijzen

 • Authenthiek overnachten
 • bed and breakfast
 • bijzonder overnachten
 • Gelderland

Faciliteiten

 • Restaurant
 • Zwemmeer

Extra info

Geopend
Het hele jaar geopend
Huisdieren
In overleg
Invaliden
Extra voorzieningen voor invaliden
Inchecken
15:00:00 uur
Uitchecken
12:00:00 uur
Borg
€ 250,00
Groepen
Geschikt als groepsaccommodatie
Bedlinnen
Exclusief
Kinderbed
Niet beschikbaar
Ontbijt
Niet inclusief

Accommodaties op Buitengoed De Panoven

oude-paardenstal-buitengoed-de-panoven

Buitengoed De Panoven

De Oude Paardenstal

De Oude Paardenstal is een sfeervolle accommodatie geschikt voor kleinere groepen vanaf 15 tot maximaal 70 personen. Deze accommodatie heeft een gezellige recreatieruimte met karakteristieke kenmerken van de toenmalige paardenstal. Verder heeft de accommodatie een ingerichte keuken, bar, recreatieruimte, buiten zitruimte en beschikking over grasvelden.

 • Huisdieren Toegestaan
 • Max. aantal personen 70
Prijs vanaf 236,-/nacht
Prijs & beschikbaarheid
Buitengoed De Panoven

Buitengoed De Panoven

De Nieuwe Paardenstal

De Nieuwe Paardenstal is een luxere groepsaccommodatie, een voormalige droogloods die is omgebouwd tot een sfeervol groepsverblijf. Deze accommodaties heeft 10 4-persoons slaapkamers met een eigen douche en toilet op iedere slaapkamer. De recreatiezaal en slaapkamers liggen in elkaars verlengde. De recreatiezaal heeft een bar, een ingerichte keuken met een buiten zitruimte en grasveld.

 • Huisdieren Toegestaan
 • Max. aantal personen 40
Prijs vanaf 599,-/nacht
Prijs & beschikbaarheid