Afgelopen weekend hebben wij een nachtje in box ‘Dommelzicht’ van Box & Breakfast in Boxtel geslapen. Dit was een hele beleving! Van tevoren hebben wij al even bekeken hoe het er uit zou zien en wat er in Boxtel te beleven is. Daarnaast hebben wij via de mail al enige informatie ontvangen van Box & Breakfast. Goed voorbereid gingen wij zaterdagmiddag naar Boxtel om midden in de natuur te slapen in een glazen box.

Vanaf 15.00 uur kunnen wij inchecken bij kunstcafé Coupé tegenover het station van Boxtel. Daar krijgen we de benodigde informatie én een koelbox met het ontbijt 🍳 voor zondagochtend. Heerlijke broodjes, jus d’orange, appelsap, kaas & vleeswaren werden ons meegegeven. Naast de koelbox kregen we een thermosfles met heet water (bleef echt tot de volgende ochtend nog mega warm), kopjes met thee en oploskoffie. Daarnaast werd er uitgelegd hoe wij bij de box kunnen komen. Bepakt met alle benodigdheden gingen wij op weg naar het avontuur!🌳

In de box is een lekker grote boxspring aanwezig, een toiletje en een tafel + 2 stoelen. Wij hebben onze spullen in de box gelegd en moesten vervolgens alweer weg. ’s Avonds zijn wij namelijk gaan eten bij restaurant De Rechter in Boxtel. Restaurant De Rechter is echt een aanrader! Zij serveren een 5-gangen menu (voor maar €32,50), het is een prachtige locatie en de bediening is super vriendelijk. Wij hebben heerlijk gegeten! Naast restaurant De Rechter is het centrum van Boxtel ook echt gezellig. Er zijn leuke terrasjes en restaurants te vinden.

Na het eten was het inmiddels al 22.00 uur en besloten we terug te gaan naar de box. Het begon al een beetje te schemeren en wij waren erg benieuwd hoe het er nu uit zou zien in en rondom de box. Toen we terugliepen van de auto naar de box kwamen de koeien 🐮ons al tegemoet lopen. Vanaf de box tot het weiland van de koeien is er ongeveer 1 meter afstand, een vriendelijk ontvangst dus😉.

Vanuit het bed kun je erg mooi het weiland inkijken. Daarnaast is de hele box van glas gemaakt, dus ook als je om je heen kijkt ben je volledig in de natuur begeven. Een erg bijzondere en unieke ervaring. Wat ook erg leuk is, is dat de gordijnen niet helemaal dekkend zijn. Daardoor kun je door de gordijnen heen ook nog naar buiten kijken. Letterlijk slapen midden in de natuur dus! We hebben de avond heerlijk rustig doorgebracht in de box en besloten rond 00.00 uur te gaan slapen. Met een beetje spanning gingen we slapen. Je weet maar nooit wat er ’s nachts rondom de box gebeurt. Rond 01.00 uur ‘schrokken’ we wakker van een geluid heel erg dicht bij onze box. We konden niet zien wat het was, dus gingen we maar weer rustig slapen. Van loeiende koeien zijn we niet wakker geworden 🐮.

De volgende ochtend werden we rond 06.30 uur al wakker door het zonnetje dat al begon te schijnen. Vanuit de box was dit echt een prachtig gezicht. De koeien in het weiland lagen nog lekker in de zon te chillen, en het dauw lag nog op het gras. Om 08.00 uur besloten wij een ochtendwandeling te maken door de omgeving waar de box gelegen is. Een (ochtend)wandeling is zeker aan te raden! De natuur is prachtig rondom de box.

Weer teruggekomen bij de box was het tijd om te ontbijten. Een heerlijk ontbijt was ons mee gegeven. We zaten in de box in het zonnetje met uitzicht op de koeien heerlijk te ontbijten. Wat een beleving! Na het ontbijt was het alweer tijd om onze spullen in te pakken. Om 10.00 uur kwam Toine van Kunstcafé Coupé zodat we hem de sleutel konden geven en was dit avontuur alweer voorbij.

Al met al was dit echt een unieke ervaring midden in de Brabantse natuur. Het slapen in een box die helemaal van glas is, is echt een bijzonder avontuur! Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere overnachting is een overnachting in een box van Box & Breakfast een aanrader! Box& Breakfast heeft in totaal vier boxen die elk op een bijzondere locatie gelegen zijn. Benieuwd naar de boxen van Box & Breakfast?

 

Reacties op dit artikel

Instagram