Soms ben je even helemaal klaar met alle drukte en stress van de grote stad en wil je niets liever dan de rust van de natuur opzoeken. De stilte, fluitende vogels, groen en lekker buiten zijn, kunnen een mens intens gelukkig maken. Lees snel verder voor 4 tips om te kamperen in de natuur.

Een tent en wat kampeerspullen is in principe het enige wat je nodig hebt voor een fijne trip de natuur in. Alhoewel? Een bijzondere locatie draagt ook bij aan de vakantievreugde. Hier vier tips voor een unieke overnachtingsplek in de natuur:

1. Kleinschalig kamperen

Neem eens een kijkje bij Stichting natuurkampeerterreinen. Deze terreinen en landgoederen zijn speciaal voor iedereen die niet van de gebaande paden houdt. Kleinschalig en rustig kamperen, dat is waar het bij deze kampeerterreinen om gaat. Stichting natuurkampeerterreinen nodigt zijn gasten uit om op bezoek te gaan bij moeder natuur. Wat wil je als natuurliefhebber nog meer?

2. Kamperen in het bos

Voor de avontuurlijke kampeerder, met de juiste kampeeruitrusting die is uitgerust van tent tot slaapzak, is er de spannende variant: vrij kamperen. Geen luxe camping waar je hoge prijzen voor betaald maar gewoon back to basic slapen in de natuur. Dit kan op de speciaal geselecteerde terreinen van Staatsbosbeheer. Hier mag je 365 dagen per jaar naar hartenlust de tent op worden gezet. Deze terreinen bevinden zich meestal in het bos of aan de rand van een bos en zijn niet met de auto te bereiken.

3. Kamperen op het water

Aan de waterliefhebber is ook gedacht. Sinds kort is het namelijk mogelijk om op een vlot te overnachten, beter bekend als vlotkamperen. Op verschillende locaties in Nederland zijn vlotten geïnstalleerd met daarop de mogelijkheid om te kamperen. Omringd door het water, slapend op een vlot zie je Nederland op z’n mooist en bijzonderst.

Vlotkamperen

4. Kamperen in de stad

Lekker de natuur in, maar toch dicht bij de stad? Denk dan eens aan een stadscamping. De stadscamping bij Utrecht bijvoorbeeld is prachtig gelegen aan de wallen van Fort aan de Klop. Genieten van de natuur en historie van de kampeerplek en toch in de buurt van gezellige terrasjes. Een ideale combinatie.

Fort aan de Klopnatuurkamperen
Kamperen vrij in de natuur, op het water of aan de rand van een stad; al deze ervaringen zijn uniek op hun eigen manier en bieden de rust die alleen in de natuur te halen valt.

Hou je van kamperen, maar heb je toch wat meer luxe nodig? Kijk dan eens bij de collectie van Glampings op Supertrips.nl.

Reacties op dit artikel

Instagram